Wandelsportvereniging OLAT is in 1967 opgericht in Olland (gemeente St.-Oedenrode) en uitgegroeid tot een van de grootste verenigingen van Nederland. Met name in Oost-Brabant biedt zij de wandelaar tal van activiteiten, zowel sportief als recreatief. Zo zet de vereniging wandelroutes uit, organiseert zij lange-afstand-, wedstrijd- en prestatietochten, maar ook clubreizen naar onder andere de Ardennen en de Eifel. Met Nordic Walking en GPS-trajecten volgt OLAT de ontwikkelingen op de voet. Hoog in het vaandel staat het verlenen van service aan de wandelaars. Voor meer informatie: www.olat.nl

 

 


 


PERSBERICHT � PERSBERICHT � PERSBERICHT

OLAT BEGROET HET VOORJAAR IN DE MEIERIJ

 

Zondag 18 maart gaat wandelsportvereniging OLAT wandelen vanuit Cromvoirt.

 

De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van
10 � 15 � 20 � 30 � 40 km en 60 km.

 

Startlocatie is Camping-Caf� De Vondst

Pepereind 13, 5266 AJ  CROMVOIRT, Gemeente Vught.

 

Deelnemers aan de langste afstand van 60 km kunnen starten tussen 07.00 uur en 07.30 uur

Wandelaars op de 30 en 40 km gaan van start gaan tussen 08.00 uur en 09.30 uur.

Deelnemers aan de kortere afstanden van 10, 15 en 20 km vertrekken tussen 09.00 uur en 12.30 uur.

Voor Nordic Walkers is er gelegenheid om als groep te starten:
30 en 40 km om 09.30 uur
10-15-20 km om 11.00 uur
 

Het inschrijfgeld voor de 60 km is � 4,50.

Deelnemers aan de 30 en 40 km betalen  � 3,50; 20 km � 3,10;  en de 15 en 10 km betalen � 2,60

Bondsleden krijgen � 0,50 korting. Leden van OLAT � 2,00 korting.

De wandelaars worden onderweg op geregelde afstanden bij wagenposten voorzien van een boterham, koffie of thee en krijgen een paar kilometer voor de finish ook nog een beker soep.

Deze service wordt verleend door vrijwilligers van de wandelclub en is bij het inschrijfgeld inbegrepen.

Wandelaars op de 60 km krijgen tot 19.00 uur de tijd om het parkoers te voltooien. Deelnemers aan de diverse andere afstanden moeten zich voor 17.00 uur afmelden in de startlocatie te Cromvoirt.

 

De langste wandelafstand begint met een lus van 20 km over de Vughtse Heide, laveert daarna via de onlangs door Commissaris May-Weggen geopende wandelbrug over het laagveengebied van de Moerputten om dan over dijkpaden onder Nieuwkuijk terug te keren naar Cromvoirt.

Vanaf daar wordt de route van de 40 km gevolgd. Dat parkoers volgt uiteindelijk een grote lus dwars door de Loonse en Drunense Duinen. Zo ver zullen de kortere afstanden (10, 15 en 20 km) vanzelfsprekend niet komen. De 30 km wel, maar die wandelaars nemen een wat kortere route door deze Brabantse zandbak.

In eerste instantie trekken de afstanden 10 tot en met de 40 km gezamenlijk op langs het riviertje de Zandleij, om daarna het natuurgebied de Distelberg te bereiken. Even verderop komen de wandelaars bij de eerste verzorgingswagen, waar het eerste kopje koffie staat te wachten. Hier is ook de afsplitsing voor de 10 km.

De overige afstanden vervolgen hun weg door de uitlopers van de Drunense Duinen om daar ergens afscheid te nemen van de 15 km-wandelaars. Speciaal voor deze wandeltocht is hier ook een bijzonder stukje natuurgebied opengesteld.

De wandelaars bereiken hierna het schilderachtige dorpje Giersbergen (70 inwoners) waar ze in het plaatselijk caf� een korte rustpauze kunnen houden. De 20 km wandelaars keren hier op hun schreden en brengen verder op het parkoers nog een bezoek aan het recreatiegebied de IJzeren Man.

De overige wandelaars gaan nu het 'echte' duingebied binnen en volgen een slingerend parkoers over paadjes die nauwelijks die naam mogen dragen. Als daarna de 30 km richting de Rustende Jager is getrokken blijven de wandelaars op de 40 km nog een tijdje ronddolen in het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen tot vlakbij Kaatsheuvel. Ze worden daar gelukkig niet aan hun lot overgelaten want bij de Roestelberg treffen zij nog een wagenverzorging.

Nadat ze daarna nogmaals door de duinen zijn getrokken, bereiken ze caf� de Rustende Jager, waar al eerder de 30 km aankwam. Daarna moeten nog wat heuveltjes genomen worden om een hooggelegen pad te bereiken dat over de kam van het gebied loopt. Bij de Hoge Heide is nog een wagenrust ingericht, waar inmiddels ook de kortere afstanden langs zijn gekomen. Vanaf hier gaan alle afstanden richting de IJzeren Man, een grote recreatieplas die lang geleden door zandwinning is ontstaan. Tegen het vallen van de avond worden de laatste stappen door dit populaire recreatiegebied gezet door de wandelaars op de 60 km. Deze wandelaars zijn dan bijna 12 uur in de weer geweest als zij bij de laatste zonnestralen van deze prachtige wandeldag de finish in Cromvoirt zullen bereiken. Voor alle wandelaars een aanrader!