Lange Afstand agenda
WandelagendaSnelwandel agendaSectie Lange AfstandClubkampioenschapAankomend evenement

Op deze pagina wil ik iets meer over mij zelf vertellen en mijn wandelgeschiedenis.wpe98688.gif (95898 bytes)

Mijn naam is Theo Tromp geboren op 25 februari 1949 te 's Gravenhage (Den Haag). Ik heb een geregistreerd partnerschap met Conny Nakken en heb twee schatten van dochters  Deborah en Inge. Ben werkzaam als beroepsmilitair in rang van adjudant en in de functie van hoofdrestaurant en kantines op de Koninklijke Militaire School.

 • wpe36096.gif (18524 bytes)1963 Liep ik mijn eerste Vierdaagse en wel in Nijmegen als lid van de Haagse Wandel Vereniging (HWV). Er werd in die tijd nog in groepen gewandeld. Mijn wandelleidster was Ciska.

 • 1964 Wandelde ik mijn eerste lange afstand tocht. De TOG-tocht in Loosduinen. Een 60 kilometer door het Westland. Tijdens deze tocht leerde ik Nel Valstar, Piet Kon, Piet den Elzen, Jan Jonas sr. en jr, Harry Seijkens kennen, allen lid van de RWV.

 • wpe74355.gif (53015 bytes)1965 Neem deel van 25 t/m 29 mei aan de Friese Wandel Elfstedentocht. Een leuk en fijn evenement waar ik steeds met plezier aan terug denk. Hou er zelfs enkele maanden verkering aan over, met twee zusjes uit Balk, Jettie uit Dokkum en Marjo uit Leeuwarden.

  Wandel mijn eerste 70 km tocht bij Wilhelmina te Amersfoort.

  wpe72091.gif (53269 bytes)Na de Vierdaagse te Nijmegen maakte ik mijn overstap naar de RWV, daar de HWV op sterven na dood is.
  Volbreng de 3e Zuid Veluwe tocht van de LAT in Lunteren over 60 km.

 • 1966 Neem deel aan de trainingen en prestatietochten van de RWV in het Kralingse Bos onderleiding van Simon Maas.

  Wandel alleen een tocht van 80 kilometer met verzorging van mijn zus Annette door Zuid-Holland. Route Den Haag - Leiden - Alphen a.d. Rijn - Boskoop - Waddinxveen - Zoetermeer - Rijswijk - Den Haag

  Eindig als elfde aan een Int. 20 km snelwandelwedstrijd van RWV in Rotterdam met een tijd van 2.02.51

  In de teamprestatie tocht in Culemborg moet ik in de laatste ronde mijn eerste plaats opgeven wegens een blessure. We worden met ons team (bestaande uit Rinus van Kuilenburg, Gerrit Cozijn en Gerard van Tol) ook tweede. Deze wedstrijd ging tussen RWV, de LAT en de Wolstad.

  Wandel voor de tweede maal de Elfstedentocht, wederom een geweldige belevenis en leuke contacten. Na deze elfstedentocht gelijk liftende naar Rotterdam voor een 80 kilometer. 's Nachts kregen we bij wildvreemde mensen koffie. De volgende dag een lift gekregen in een open wagen van een mooie vrouw. Ik had echter te veel slaap, maar werd keurig voor de deur afgezet. De buren spraken er over, maar ik heb ruim 15 uur doorgeslapen.

  Wandel in Oostendam de 65 km nachttocht. Een caf�rust is 's nachts te Puttershoek bij de ouders van de beroemde schaatser Keesie Klein.

  Ook dit jaar weer de 70 km van Wilhelmina gewandeld.

  wpe23896.gif (10076 bytes)Wandel de 50e Nijmegense Vierdaagse met een meisje van het kampeerterrein Jopie. Was wat trots om al die jaloers blikken van de passeerde groepen. Werden verzorgt door een groepje  Nijmeegse "Provo's" en zong op plein 1944 liederen van Boudewijn de Groot o.a. de Vrijgezel en het Strand.

  Word 10e op de 100 kilometer van Amsterdam van de LAT in een tijd van 14 uur 17 min. en 30 seconden. Krijg een start verbod van Simon Maas (RWV) voor de lange afstand i.v.m. de leeftijd.

  wpe33688.gif (84716 bytes)Wordt 5e op het 5 kilometer Rotterdam Kampioenschap snelwandelen in een tijd van 27.59,8

  Tweede plaats in de clubontmoeting RWV met de Wolstad te Tilburg over 20 km. tijd 2.00.29 net achter Martin Brock van de Wolstad.

 • 1969 Ik treed in het huwelijk met Gerrie en stop met de wandelsport blijf wel op de hoogte maar ben niet meer actief.

 • 1974 Een detachement van de Koksschool Leiden neemt deel aan de Vierdaagse. Ik meld me aan en we starten met een aantal trainingsmarsen. Eerst de Glasstadmars in Leerdam, Avondvierdaagse te Voorschoten en Haarlem.  wandel de 70km nachtocht van Nijmegen, een 50 km in Haarlem. De Vierdaagse loop ik detachementverband. de nachten van Nijmegen zijn lang en de slaap is erg kort. Na de Vierdaagse ga ik door 80 km in Emmercompascuum van de Viersprong. 

  Overplaatsing naar 11e tkbat in Oirschot en een verhuizing naar Geldrop.

 • 1975 Het wandelvirus heeft me weer te pakken. De 10x 10 km van SOS uit Haelen, 80 km Kennedymars Sittard, wederom een 100 km in Haelen, 135 km Mergellandroute. Ga naar de tweedaagse van Diekirch en direct daarvan naar de Friese Elfstedentocht. Door een probleem met geld opnemen van de giro kom ik in aanraking met Frits Verhees secretaris van OLAT en Jose van Reen. Het wordt een gezellige week als voorheen. Ga daarna regelmatig met Frits en Klaas Bakker in Belgi� wandelen.

  Wandel de 30e Amsterdam - Leeuwarden (150 km) een groot deel samen met Jos� van Reen en Hans van Wakeren.

 • 1976 Wordt lid bij OLAT en zet mijn RWV-lidmaatschap om in passief lidmaatschap.

  Wandel de 100 km Dodentocht in Bornem een groot deel van de tocht wandel ik samen met Docters-van Leeuwen (secretaris KNBLO-hoofdbestuur).

  Wandel achtereenvolgend in Duitsland de Weitwandernwegen de Weserbirgsweg, Wittekindsweg en Toddenweg.

  De Bodemzee wandeling in Romanshorn wordt gemaakt leer Corrie kennen samen met Peter van de Langenberg.

  De wandelwegen trekken me. Loop wederom de Wesergebirgsweg, wittekindsweg en de Hanzeweg.

 • 1977 Neemt deel aan de Continental-Centurion van OLAT te Sint-Oedenrode. Wordt 4e met een tijd van 20 uur 33 min.

  Frits Verhees vraagt mij te helpen in de verzorging en tijdens deze winterserietocht verzoekt hij of ik eventueel bereid zou zijn een bestuursfunctie in nood te aanvaarden. Daar de voorzitter Cornelis van Montfort zou aftreden.

  November Algemene Leden Vergadering geen bestuurswijzigingen de kandidaatstelling gaat over. In december treedt toch onverwachts de voorzitter af.

 • 1978 In februari wordt een buitengewone ledenvergadering bij een geroepen. Frits Verhees en Jan de Wert (degenen, welke mij gevraagd hadden) trekken zich terug en ik wordt gekozen in een voor mij vreemd bestuur. Wordt twee dagen later secretaris/redacteur bij OLAT . Be�indigd mijn passief lidmaatschap van RWV.

  Wordt Centurion in Engeland tijdens Leicester - Skegness in een tijd van 22 uur 47 min en 59 sec. Weinig verzorging onderweg gehad.

 • 1979 Wandel alleen met een dagrugzak enkele dagen achtereen over de Hermannsweg (154km), de Weserberglandweg (55 km), de Wittekindsweg (96 km), de Friese weg (180 km), de Pickerweg (109 km), de Toddenweg (111 km) en de Hanzeweg (96 km). Dagelijks wandelen van de ochtendgloren tot het schermerlicht. De Toddenweg werd in een dag geslecht. De dag van de Hanzeweg de hele dag regen, alles is nat. De volgende dag weer regen en besluit om in Deventer de tocht de be�indigen. De Hessenweg en Marskramerweg moeten maar wachten.

 • 1980 Snelwandelende samen met Gerrit de Jong, Bert Timmermans, Jan de Jonge, Jan Vos, Huig Kraan+, Theo Bakker van Parijs naar Schoonhoven. Vijfhonderd kilometer in vijf dagen. De eerste dag 130 km van de Arc d'Triomphe naar Ham, tweede dag 103 km naar Maubeuge (We hebben tientallen kilometers verkeerd gelopen, slecht hotel in Maubeuge), derde dag 97 km naar Leuven, 4e dag 91 km naar Balder en de laatste dag 79 km. De laatste dag door een vertraging tijdens de start liepen we ruime negen kilometer per uur om de tijd weer goed te maken. Geweldig ontvangst bij Nieuwpoort en in Schoonhoven, grote belangstelling zelf van de landelijke media en de veerpont lag speciaal voor ons te wachten. De verzorgers van deze zware tocht waren Cees van Dool, Piet Stam en Wilma Timmermans-Peters en zij hebben het zeker niet makkelijk gehad.

  Wederom een bestuurscrisis bij OLAT. Neem het voorzitterschap waar en het eerste doel is het succesvol organiseren van het Internationaal Wandelevenement in Sint-Oedenrode. Het is hard werken, veel vrij nemen maar het lukt.

  Tijdens een hoorzitting van de gemeente Sint-Oedenrode i.v.m de viering van 750 jaar stadsrechten in 1982 kan een wens van mij in vervulling gaan. Een eigen wandelweg maken. Het voorstel om een wandelrondweg te maken tussen Sint-Oedenrode - Roermond - Hasselt (B) en Eindhoven krijgt bijval.

 • 1982  Op 3 januari lopen we met 135 wandelaars van Valkenswaard via Eindhoven naar Sint-Oedenrode als openingstocht van de 750 jaar Stadsrechten rondweg.

  wpe73956.gif (16651 bytes)We houden een clubreis van een week over de GR-56 van de Oostkantons. Deelnemers zijn Cor Verstappen met vrouw en kinderen, Cor van der Heijden met Trees en kinderen, Jan van de Ven, Ben van den Velden met vrouw en kinderen, Jan van de Zanden, Louis Oostvogels en Gerrie en ik. Een leuke week tijdens de avonduren werden spelletjes gedaan, maar er moesten ook startnummers gemaakt worden voor het Internationaal Wandelevenement.

  Heb een gesprek met de directeur van het VVV Kempenland Hans van Loon over een idee een Vierdaagse te organiseren in de Kempen. Gekozen wordt voor Geldrop mijn woonplaats en de burgemeester van Geldrop was tevens voorzitter van het VVV.

  Bij de overige bestuursleden krijg het voorstel bijval om een Vierdaagse i.s.w. met het VVV, NBWB, Kring Brabant KNBLO-NL, EHBO, Scouting te organiseren.

  Tijdens een vergadering met de gemeente Geldrop om tot een definitieve samenwerking te komen, blijken de landelijke bonden bezwaar te hebben tegen deze Vierdaagse. Zij sturen Bart Verschuur de voorzitter van de NWB en Wim van de Laaken de secretaris van de KNBLO-NL om bezwaar te maken. We doen een voorstel om het evenement niet de naam van Vierdaagse te geven. Dit moet eerst in de hoofdbesturen besproken worden. In een bijeenkomst aansluitend tussen mij, de wethouder van de Sande, Hans van Loon (VVV-Kempenland) en de directeur van de RABO-bank stel ik voor dat we de Kempische Wandeldagen als comit� zullen organiseren, zodat we als OLAT niet geschorst kunnen worden. Het comit� bestaat uit de bestuursleden van OLAT. Bij een tweede bijeenkomst met de bonden krijgen we groen licht mits we maar niet een vierdaagse organiseren en onder de 40 km blijven. We gaan akkoord de naam Kempische Wandeldagen is geboren.  De eerste jaren treed ik op als Algemene leider van de Kempische Wandeldagen.

 • 1983 De eerste Kempische Wandeldagen wordt een succes.  We besluiten de tweedaagse, die we jaarlijks in Sint-Oedenrode organiseren hiervoor te laten vallen. De opzet van de Kempische Wandeldagen krijgt dezelfde opzet. De eerste dag wordt het Weverijmuseum bezocht en treft men de schaapsherder met kudde aan. De tweede dag de in werking zijnde Collse Watermolen en de derde dag het Prehistorisch Huis in Eindhoven en een inwerking zijnde Korenmolen.

 • 1984 Tijdens de Kempische Wandeldagen wordt een Vrijetijdsmarkt gehouden met live muziek, oude ambachten en een clown door steun van de winkeliersvereniging Geldrop en de RABO-bank.

 • 1987 Op 21 november wordt ik benoemd als eerste erelid van OLAT.

 • 1988 Neemt deel aan de 300 km Delta-tocht van 4 t/m 7 mei een RWV-jubileum mars.

 • 1990 Treed af als bestuurslid OLAT en ontvangt het privelege om zo lang ik (ere)lid ben van OLAT alle OLAT-tochten gratis te mogen blijven deel te nemen.

  Ontvang de Jo Balster-plaquette wegens de inzet voor de wandelsport van de Noord-Brabantse Wandel Bond.

 • wpe11045.gif (10783 bytes)1996 Leer in Apeldoorn tijdens de Vierdaagse mijn wandelmaatje Carien  kennen en wandelde daarna een dagje mee in Nijmegen en enkele dagen in Berg en Terblijt.

  wpe3.jpg (8424 bytes)Loop mijn eerste Marathon samen met Margriet in Eindhoven. Het is warm, maar was een hele belevenis. Loop ontspannen en na afloop voel ik me goed genoeg om eventueel de week er op weer een marathon te lopen.

  Wordt tijdens een buitengewone ledenvergadering weer bestuurslid van OLAT. Na de Algemene ledenvergadering de functie van Vice-voorzitter van OLAT.

 • 1997 In februari loop ik samen met Margriet nogmaals een Marathon, ditmaal de de Midwinter Marathon in Apeldoorn. Een zware maar mooie loop, ditmaal moet ik afzien en ben daarna ook door een griep geveld.

  Ontvang tijdens de Algemene Ledenvergadering van OLAT de Cornelis van Montfort trofee als ere blijk van OLAT.

 • 1998 Wordt lid van de sectie Lange Afstand van de KNBLO-NL en zorg binnen de sectie vooral voor de Kennedy-walker en de uitgave van de LA-kalender.

  Neemt deel van 21 t/m 24 mei aan Vaals - Rotterdam 255 km. Mooie tocht, waarbij de heuvels in Limburg niet werden vergeten. Ook was er voldoende onverhard

  wpe91274.gif (41770 bytes)Neemt met succes deel aan de tocht Parijs - Amsterdam 525 kilometer.   Een geweldig evenement georganiseerd de de sv de LAT. Heb het vooral de eerste dag moeilijk gehad maagklachten en warmte. De volgende dagen vond ik de oplossing in afkoeling met steeds weer een koud waterslang. Dit maakte echter de voeten ook doorweekt en heb dit de laatste twee dage gemerkt. Ik had geen huid meer onder de voeten. Maar ik kon normaal bij de groep blijven. Een geweldig ontvangst in het Krasnaspolsky hotel in Amsterdam. Als afsluiting nodigde Henk van de Rijt (De Ganzenheuvel Nijmegen) mij samen uit met Carien en Hein om een hapje aldaar te eten. Een geweldige gewaarwording om in een shirtje met een sportbroekje tussen al die chique lui te eten en niemand die er zich aan de stoorde.

 • 1999 Lange afstandtochten dit jaar de Bossche 100, Kennedymars te Sittard en de Nacht van Gulpen samen met mijn vriendin Margriet. 

  25 februari op uitnodiging van Margriet een stuk Pelgrimspad gelopen van Thorn naar Weert. Onderweg kwam ik een aantal wandelvrienden tegen en Paul had een verzorgingspost gemaakt. Een zeer geslaagde verassing voor mijn 50e verjaardag. In het weekend mijn verjaardag met familie een een aantal wandelvrienden en vriendinnen gevierd. Met een wandeling, een hapje en drinken. Een geslaagd weekend.

 • Dit jaar een wandelweek in de Ardennen met een groep georganiseerd vanuit een huis langs de Ambleve onder Remouchamps.

  Het Internationaal wandelevenement wordt dit maal voor het eerste in Weert georganiseerd.   Geweldige medewerking van diverse bedrijven o.a Staalbouw Derkx, de RABO-bank, de CV-groep, HEMA,  het Bischoppelijk College, Gemeente Weert en cafe-zaal Dennenoord.

  Tweede Kempenlandtocht heeft 104 deelnemers ruim twee en half keer zoveel deelnemers als de eerste. Goede reacties zeker het volgende jaar weer.

  wpe2.jpg (45647 bytes)Wandelreis naar het Teutenburgerwoud georganiseerd over de Hermannsweg en Eggeweg. Met twee busjes met achttien personen. Fijne week met goed gezelschap.

  Na de Vierdaagse van Apeldoorn en Nijmegen naar Frankrijk gereden naar Karel en Jolanda Glorie geen onbekenden. Zeker niet die de Vierdaagse van de IJzer wandelen. Een mooi maar zwaar stuk over de GR-4 van Royan naar Marennes en van Marrenes naar Champage gewandeld.

 • Kempische Wandeldagen deze tocht wandel en kampeer ik samen met Conny Nakken. Het wordt een fijne Kempische en Conny neemt het besluit om in de eerste week van september mee te gaan met de wandelreis naar de 5-daagse van Munchen-Ober-bayern. Die dat jaar startte in Leutasch. We gaan er met een busje heen.

  Het klikt goed tussen ons zelfs zo goed dat aan het einde van het jaar al gesproken wordt over samenwonen.

 • 2000 Het samenwonen is een feit en we maken wandelreizen naar Wales verder natuurlijk de Vierdaagse en voor mij Nijmegen. Verder maken we een wandelweek in de Duitse Eifel. We overnachten hierbij deels in jeugdherbergen en deel in een gehuurd huis. Tijdens de Kempische Wandeldagen maken we een ballonvaart.

 • Op 19 december gaan we een partnerregistratie aan. We doen dit in gezelschap van mijn dochter Deborah & Inge, mijn vriendin Margriet en Conny's moeder Janny

 • 2001 Ik word uitgezonden met SFOR 10 naar Bugojno in Bosnie om daar leiding te geven aan de keuken en eetzaal. Het is een hele ervaring om door een verscheurd land te reizen. Met de locale medewerkers heb ik een zeer goede band en zal altijd met genoegen terug kijken na deze tijd. Nadeel is het steeds opgesloten zitten op de Base. Al organiseer ik begin nog wandelingen op de zondag, maar door veiligheidsregels was na 10 september totaal voorbij.

 •