Lange Afstand agendaWandelagendaSnelwandel agendaSectie Lange AfstandClubkampioenschapAankomend evenement Bestelformulier wandelgidsen Nieuws Airbornepad Stempelposten Verkrijgbaarheid Bed & Breakfast Airbornepad Medewerking van... Airborne links airbornepad in de pers Herdenkingstochten Engelse tekst Airborne airbornepad_verslagen.htm FORUM

Jaarlijkse herdenkingswandelingen

 In de omgeving van Arnhem vinden jaarlijks eendaagse wandeltochten plaats om de bevrijding te herdenken.

Iedere eerste zaterdag in september vindt de Airborne wandeltocht plaats, georganiseerd door de Politie Sport Vereniging Renkum. Vanaf het begin in 1947 gaat de netto opbrengst van dit evenement naar nabestaanden en oorlogsinvaliden die niet op eigen kracht de herdenking in Oosterbeek kunnen bijwonen.

Informatie: tel. of www.airbornewandeltocht.nl

 

De regionale VVV in Ede organiseert ieder jaar twee herdenkingstochten: de Pegasus wandeltocht en de Capitulatie Bevrijdingstocht .

De eerste is gewijd aan de operaties Pegasus I en II, die bedoeld waren om de honderden geallieerden die zich na het mislukken van Market Garden schuil hielden op de Veluwe in veiligheid te brengen. De eerste keer wisten zo´┐Żn 140 man de overzijde van de Rijn te bereiken. Bij de tweede poging werden slechts zeven militairen gered.

Op 5 mei 1945 werd het einde van de oorlog bezegeld in Wageningen. Belangrijke plekken zijn daar Hotel De Wereld en de aula van de Landbouw Hogeschool.

Beide herdenkingstochten voeren langs historische plaatsen. Een vaste datum is er niet. Nadere informatie bij Regio VVV Veluwe Vallei, tel. of www.vvvveluwevallei.nl

 

Pegasus wandeltocht

Wandeltocht van Lunteren naar Renkum, afstanden 8,5 18,5 en 28,5 km.

Voor meer info:
Website:
http://www.vvvede.nl    Email:
Telefoon:   

Terug naar de hoofdpagina