Lange Afstand agenda
WandelagendaSnelwandel agendaSectie Lange AfstandClubkampioenschapAankomend evenement

Nieuws Airbornepad Stempelposten Verkrijgbaarheid Bed & Breakfast Airbornepad Medewerking van... Groepswandelingen Airborne links airbornepad in de pers Herdenkingstochten Engelse tekst Airborne airbornepad_verslagen.htm FORUM

De operatie Market Garden een plan van de Britse veldmaarschalk Montgomery het kende twee hoofdpunten: de verovering van acht belangrijke bruggen tussen de Belgische grens en Arnhem door het eerste Geallieerde Luchtlandingsleger en een aanval met de grondtroepen van het Britse Tweede Leger van Belgi� in de richting van het IJsselmeer. De te veroveren bruggen lagen bij Son, Sint Oedenrode, Veghel, Grave, Heumen, Nijmegen en Arnhem. 

Bezoek Betfa ( بت فا ), waar je een enorme hoeveelheid spellen en een zeer goede welkomstbonus vindt.

In totaal werden bij de luchtlandingen 20.000 parachutisten gedropt en nog eens bijna 14.000 militairen ingevlogen met zweefvliegtuigen. De Slag om Arnhem maakte deel uit van operatie Market Garden.

In 1994 werd door de wandelsportvereniging OLAT ter gelegenheid van 50  jaar van de bevrijding van Zuid-Nederland een meerdaagse wandeling gemaakt van Lommel naar Nijmegen. Direct na deze tocht ontstond de gedachte om deze route als Market Gardenpad als vaste lange afstand wandelpad uit te voeren.  
Het idee verdween echter in de koelkast. Bij de opening van het Hertog Hendrikpad en het ontstaan van themapaden en de komende zestigjarige herdenking werd er aan de uitwerking begonnen.

Terug naar de hoofdpagina


Gratis teller